Gegrilde paarse spitskool

4 pers
bevat 410gr fruit en 75gr groenten per persoon

  • 2 paarse spitskolen
  • 30 gram rucola
  • 300 gram blauwe bessen (vers of diepvries)
  • 1.5-2 eetlepels water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 ml halfvolle yoghurt
  • 4 theelepels pijnboompitten (geroosterd)
  • 1 theelepel gember (gehakt)
  • Peper

1. Halveer de spitskolen en verwijder de harde kern. Stoom de halve spitskolen in een stoompan voor 6 minuten.
2. Doe het water samen met de bessen en de gember in de pan. Verwarm zo’n 2 minuten op middelhoog vuur. Draai het vuur lager en laat nog zo’n 8 minuten zachtjes doorkoken. Voeg vervolgens al roerend de olijfolie toe.
3. Haal de kolen uit de stoompan en bestrooi ze naar smaak met peper.
4. Verhit een grillpan en gril de kolen even tot ze een mooi grillmotief hebben.
5. Schenk de blauwe bessensaus over de gegrilde spitskool en strooi de rucola er overheen.
6. Maak het gerecht af met een lepeltje yoghurt en een theelepel geroosterde pijnboompitjes.

Tips
- In plaats van yoghurt kan ook ricotta gebruikt worden.
- De blauwe bessen kunnen vervangen worden door frambozen (wanneer deze in het seizoen zijn of anders uit de diepvries).