Gevulde paprika met kerrierijst

2 pers

  • 2 rode paprika's
  • 1 ui
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 30 g vloeibare margarine
  • 4 eetlepels geraspte 30+ kaas
  • 1 volkorenbeschuit fijn gemalen tot paneermeel
  • 150 g zilvervliesrijst
  • 50 g ongezouten gehakte noten

1. Bereid de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.  
2. Warm de oven voor op 200 graden.
3. Snijd de paprika's overlangs doormidden, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten.
4. Pel en snipper de ui fijn.
5. Verhit in een koekenpan ca. 20 gram margarine en bak de ui met de kerriepoeder. Pers het teentje knoflook erboven uit. Bak de gekookte rijst ca 2 minuten mee. Schep de rozijnen en gehakte noten erdoor. 
6. Vul de paprikahelften hoog op met dit mengsel en zet ze in een ovenschotel. Bestrooi ze met geraspte kaas en paneermeel. Schenk er wat margarine over. Bak de paprika's in de oven in ca. 20 minuten bruin en gaar. Eet smakelijk!