Poké bowl met tonijnsteak, sugar snaps en avocado

4 pers

  • 300 g sugar snaps
  • 160 g babyspinazie
  • 2 avocado's in plakken
  • 1 komkommer dun gesneden
  • 400 g tonijnsteak
  • 1 el sesamzaadjes
  • Dressing:
  • 2 el sojasaus
  • 4 el sesamolie
  • 2 el citroensap
  • 1 tl wasabi

1. Verdeel de babyspinazie over vier kommen.

2. Snijd de tonijnsteaks in mooie dunne plakken. Schroei eventueel de randjes dicht in een hele hete koekenpan. Als je een pan met anti-aanbaklaag gebruikt heb je maar een heel klein drupje olie nodig. Bak de tonijnsteak maximaal 10 seconden per kant, aan alle zijden: het gaat echt alleen om schroeien.

3. Blancheer de sugar snaps door ze een minuut in kokend water te leggen. Spoel ze daarna af met koud water zodat ze niet verder garen. Kook ze iets langer (ca. 3 minuten), wanneer je niet van beetgare en knapperige sugar snaps houdt.

4. Leg alle groente toppings (avocado, komkommer, sugar snaps) op de babyspinazie.

5. Schik ook de plakken tonijn in de schaaltjes.

6. Meng voor de dressing sojasaus, olijfolie en citroensap door elkaar. Houd je van pittig? Voeg dan nog een puntje wasabi toe.

7. Verdeel tot slot de sesamzaadjes over het gerecht. 

Menusuggestie: Eet deze heerlijke poke bowl met volkoren basmatirijst.

Eet smakelijk!

 

Bron: Van Oers United