Op Marokkaanse wijze gevulde paprika

2 personen
bevat 0.00gr fruit en 160.00gr groenten per persoon

  • 1 theelepel komijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 10 gedroogde abrikozen in stukjes gehakt
  • 25 g rozijnen
  • 3 eetlepels verse munt
  • 3 eetlepels verse koriander
  • 1 rode ui fijngesneden
  • 150 g volkorencouscous klaargemaakt volgens verpakking
  • 50 g pijnboompitten
  • 1 citroen (sap en fijngemalen schil)
  • peper
  • 2 paprika's

1. Verwarm de oven voor op 220°C.
2. Bereid de paprika's door ze voorzichtig in de lengterichting door de helft te snijden. Verwijder de steel en de zaadjes.
3. Doe de met water gewelde couscous in een grote schaal en roer de munt, koriander, rode ui, rozijnen, pijnboompitten, abrikozen, komijn, citroenschil en citroensap door elkaar. Voeg vers gemalen peper naar smaak toe.
4. Schep het couscousmengsel in de paprika's totdat ze goed gevuld zijn. Wrijf de olijfolie voorzichtig over de buitenkant van de paprika's en zet ze in een ovenschaal.
5. Zet de paprika's ongeveer 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven. Controleer na 15 minuten. Als de couscous te donker wordt, dek de paprika's dan af met aluminiumfolie. Eet smakelijk!