Pisto mancheno

2 personen
bevat 0.00gr fruit en 360.00gr groenten per persoon

  • 1 grote ui
  • 1 courgette
  • 1 groene paprika
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper
  • 1 tomaat
  • 2 eetlepels kookroom light
  • 2 theelepels Provencaalse kruiden

1. Pel en snipper de ui.
2. Was de courgette en snijd in blokjes.
3. Maak de paprika schoon en snijd deze in stukjes.
4. Verhit de olijfolie in een braadpan en voeg de ui, courgette en paprika toe. Voeg de Provençaalse kruiden en vers gemalen peper naar smaak toe. Smoor de groenten in een gesloten pan in 10-15 minuten zachtjes gaar.
5. Kerf de onderkant van de tomaten met een mesje in. Dompel de tomaten even onder in kokend water en ontvel ze. Halveer de tomaten en verwijder de zaadjes.
6. Pureer de tomaten in de keukenmachine of met een staafmixer. Roer de tomatenpuree door de groenten en sudder de groenten nog ca. 3 minuten.
7. Voeg de kookroom toe en warm het gerecht al roerende nog even door. Smakelijk eten!