Rettich met sojasaus en sesam

2 personen
bevat 0.00gr fruit en 200.00gr groenten per persoon

  • 400 gram rettich
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel azijn
  • 1/2 eetlepel sesamolie
  • 1/2 eetlepel plantaardige olie
  • 1/2 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
  • mespuntje gemalen droge chili's
  • mespuntje cayennepeper

1. Was de rettich. Schil de rettich en snijd daarna in plakjes, frietjes of blokjes.
2. Klop azijn, sojasaus, plantaardige olie, sesamolie, geroosterde sesamzaadjes, gemalen chili's en cayennepeper samen in een kom. 
3. Laat het mengsel 1 uur op kamertemperatuur staan voordat je het voor het serveert.

Rettich over?
Bewaar rettich in de koelkast, de groente is ongeveer 6 dagen houdbaar. Verpak een stuk rettich in plastic folie om uitdrogen te voorkomen. Gebruik de rest in dunne plakken gesneden of geraspt op brood. Ook lekker met geraspte wortel als salade.